Waarom een betrouwbaar en gecertificeerd alarmsysteem?

Een inbraak kunt u niet altijd voorkomen. Toch kunt u de poging tot een inbraak zoveel mogelijk beperken. Denk aan het schakelen van de binnenverlichting door middel van schakelklokken, het aanbrengen van buitenverlichting ect, maar ook door het laten aanleggen van een alarmsysteem geeft een preventieve werking. Natuurlijk is het toepassen van mechanische beveiliging (gekeurde en extra sloten) niet onbelangrijk.

De meeste mensen denken altijd: een alarmsysteem dat is lastig , al dat gedoe met codes en cijfers, nee niets voor mij. Met de huidige techniek is het mogelijk om dit aan te passen door middel van een afstandsbediening of sleutelhangers voor het in/-uitschakelen van het alarmsysteem. Een bijkomend voordeel is ook dat veel componenten draadloos uit te voeren zijn , zodat U niet overal kabels en/-of gootjes ziet. De voorkeur blijft altijd uitgaan naar een bedraad alarmsysteem.

Een elektronisch alarmsysteem bestaat uit verschillende componenten. Niet elke omgeving is hetzelfde en dient bekeken te worden ten aanzien van de beste combinatie en locatie van de componenten. Daarom zullen we in de meeste gevallen een bezoek brengen aan het te beveiligen object, zodat U en wij niet voor onnodige verrassingen komen te staan. Hierboven ziet u een voorbeeld van diverse componenten o.a. pasief infrarood detector, brandmelder , magneetcontact en sirene.

Een veilig gevoel.

Een alarmsysteem waakt niet alleen over uw eigendommen, maar ook over uw veiligheid. Hierbij moet u denken aan brandmelders/koolmonoxide/water melders welke ook op de alarmcentrale aan te sluiten zijn. Deze melders waarschuwen u 24 uur per dag of er iets aan de hand is (dus ook als het alarm niet aan staat), zodat u nog op tijd aktie kan ondernemen.

Mocht u toch van plan zijn een alarmsysteem aan te schaffen, laat u dan goed informeren over de voor en nadelen van alle systemen. U moet een overweging maken waarvoor u het alarmsysteem allemaal wilt gaan gebruiken. Denkende eventueel aan schakelen verlichting in de woning, doormelding naar een meldkamer , sms naar uw mobiele telefoon, uitbreiding van het alarmsysteem, het apart in/-uitschakelen van uw garage ect ect.. Alles is mogelijk maar LET OP! niet met alle alarmcentrales !